BIELESZ RENATA, KUCHNIA REGIONALNA / REGIONÁLNÍ KUCHYNĚ

„Na Połomiu” Gospodarstwo Agroturystyczne Renaty i Władysława Bieleszów

Serdecznie zapraszamy do Gospodarstwa Agroturystycznego Renaty i Władysława Bieleszów „Na Połomiu” w Istebnej. Pensjonat ukryty jest w lesie, kilka kilometrów od głównej drogi. Urokliwe miejsce daje możliwość odpoczynku na łonie natury, który dodatkowo umilić można degustacją potraw regionalnych.

W tradycyjnie urządzonych wnętrzach wyposażonych w wykonane przez pana Władysława drewniane meble, zawsze pogodna pani Renata raczy swoich gości przygotowanymi przez nią ciastami, serami oraz chlebem i bułkami własnego wypieku z pieca chlebowego opalanego drewnem. Pani Renata ponadto bardzo chętnie dzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami z zakresu kuchni regionalnej.
Do pensjonatu „Na Połomiu” dojechać można skręcając w drogę obok tartaku i sklepu Rem, a następnie w lewo naprzeciwko stoku narciarskiego. Jadąc tą drogą przez las dotrą Państwo do Gospodarstwa Renaty i Władysława Bieleszów. Zapraszamy do galerii zdjęć.

———————————————————————————————————————-

Srdečně Vás zveme na pracovní farmě „Na Połomiu”, Renaty a Wladyslawa Bieleszów  v Istebna. Důchod je skryta v lese, jen pár kilometrů od hlavní silnice. Krásné místo dává příležitost k relaxaci v přírodě, které mohou rovněž při pobytu mimo regionální potraviny ochutnávka.

V tradičním stylu interiéry, provedené panem nábytkem dřeva Wladyslaw, vždy veselá dáma Renata regales své hosty připravené jejími koláče, sýry a pečivo pečené v dřevem pece. Renata také velmi ochotni podělit se o své znalosti a dovednosti v oblasti regionální kuchyně.
„Na Połomiu” může být dosaženo otočením na silnici vedle mlýna, a prodejny rem, a pak se na levé straně v přední části sjezdovky. Jde touto cestou se dostanete lesem k hospodářství a Władysława Renaty Bieleszów .

Dane kontaktowe/Kontakt na výrobce:
43-470 Istebna 1291
tel. +48 33 858 86 96; +48 513 733 691; +48 513 629 034
e-mail: bielesz@w.pl ; www.bielesz.w.pl
Terminy do uzgodnienia telefonicznie.

 

Comments are closed.